Kuvitus 1

Menetelmä

Vuosien ajan yksi asunnon- ja kiinteistönomistajien suurimmista ongelmista on ollut vesi-, viemäri- ja lämmitysputkistojen korroosio.

Ongelma

Korroosio ilmenee vesivuotoina, juomaveden värjäytymisenä, hanojen tukkeutumisena sekä virtaus- ja painehäviöinä, kun putken poikkipinta-ala pienenee korroosion ja kerrostumien vaikutuksesta. Jos putkistoa ei korjata ajoissa, saattaa koko järjestelmä tuhoutua korjauskelvottomaksi hyvin nopeasti.

Perinteisesti ainoa ratkaisu putkiston kunnostamiseksi on ollut sen täydellinen uusiminen. Menetelmä on tunnetusti kallis, työläs ja aiheuttaa rakennuksen käyttäjille joskus jopa sietämättömiä pöly- ja meluhaittoja. Rakennuksen vesihuolto saattaa myös katketa monen viikon ajaksi, eikä tiloja pystytä siitä syystä käyttämään remontin aikana.

Ratkaisu

Poxytecin menetelmällä voidaan kunnostaa vesijohdot soveltaen tekniikkaa, joka ei vaadi rakenteiden purkamista putkien ympäriltä. Kunnostettavan putken halkaisija voi olla 10-100 mm. Putkien mutkat ja liitokset eivät rajoita menetelmän käyttöä.

Menetelmä perustuu kolmeen työvaiheeseen:

  1. Putken kuivattaminen
    Ensimmäisessä työvaiheessa hanat ja venttiilit irrotetaan putkista ja yhdistetään letkulla kuivauskoneeseen. Putken sisäpinta kuivatetaan öljyttömällä ja kuivalla instrumentti-ilmalla.

  2. Putken puhdistus
    Toisessa työvaiheessa putken sisäpinta puhdistetaan corundum-ilma seoksella. Puhdistus tapahtuu putken sisällä, joten se ei häiritse ympäristöä.

  3. Putken pinnoitus
    Viimeisessä työvaiheessa putki pinnoitetaan epoksihartsilla paineilmaa hyväksi käyttäen. Pinnoitteen ansiosta putken sisäpinnasta tulee sileä, ja pinnoite estää myös korroosion uudelleen kehittymisen. Juomaveden laatu paranee.

Menetelmän edut

Tilat käytössä remontin aikana

Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna menetelmän merkittävimpiä etuja on se, että kunnostettavaa rakennusta voidaan käyttää vesihuollon katkeamatta lähes koko remontin ajan. Koska menetelmä ei vaadi rakennuksen seinä-, lattia- ja kattorakenteiden rikkomista, pöly- ja meluhaitat ovat hyvin pieniä.

Lyhyempi remonttiaika

Poxytecin menetelmää käyttämällä remontointiaika on myös huomattavasti lyhyempi kuin perinteisessä putkiremontissa. Merkittävästi aikaa säästetään sillä, että rakenteita ei tarvitse purkaa ja rakentaa uudelleen.

Pienemmät kokonaiskustannukset

Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna menetelmän kokonaiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät. Suurin kustannussäästö saadaan siitä, että rakenteita ja kalusteita ei tarvitse suunnitteluttaa ja rakennuttaa uusiksi.

Parantunut vedenlaatu

Pinnoitustekniikka estää korroosion uudelleen kehittymisen. Juomaveden laatu paranee, kun korroosion aiheuttamien epäpuhtauksien ja hiukkasten kulkeutuminen juomaveteen estetään.

Ympäristöystävällisyys


Paras jäte on syntymätön jäte. Kun pinnoitustekniikalla tehdyssä putkiremontissa ei tarvitse purkaa rakenteita, ei synny myöskään mittavaa määrää purkujätettä kaatopaikalle vietäväksi.

Yksilöllisyyden säilyttämien

Yksilöllisyys säilyy, kun kaikkia tiloja ei putkiremontin yhteydessä remontoida yhtiön puolesta. Jos asukas haluaa tehdä oman kylpyhuone- tai keittiöremontin, hän pystyy hyödyntämään remontissa myös kotitalousvähennyksen. Se ei ole taloyhtiölle mahdollista.

badge

Yhteystiedot

Poxytec Oy
PL 25
FI-00981 Helsinki, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 050 321 5136

Y-tunnus: FI19450319

Rekisteriseloste
Evästeet verkkosivuilla

Poxytec Oy

Vuodesta 2005 lähtien olemme kehittäneet moderneja saneeraustekniikoita suomalaisiin olosuhteisiin sopivaksi. Kokemuksesta jo tiedämme, minkälaisiin kohteisiin menetelmät Suomessa sopivat.

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa teidän tapauksessanne. 

Ota yhteyttä