Aktiivinen hallitus toimi oikeaan aikaan

– Meille kaksi tärkeintä tekijää Poxytecin valitsemiseen olivat hinta ja se, ettei rakenteita tarvinnut repiä auki. Talossamme asuu paljon senioreita ja siksi oli hyvä, että remontti tapahtui nopeasti ja asunnossa pystyi asumaan koko ajan, perustelee Reijo Rosenvall Poxytecin valintaa.

Tamperelaisen Kuninkaankatu 44:n remontti tehtiin kuudessa viikossa vuonna 2005. Yhtiössä on 35 asuntoa. Remontin kävi tekemässä saksalainen asennusyritys, joka samalla myös perehdytti Poxytecin suomalaisia tekijöitä menetelmään.

Taloyhtiö oli Poxytecin ensimmäisiä asiakkaita aikana, jolloin nykyaikaisista saneerausmenetelmästä ei vielä Suomessa ollut juurikaan kokemusta. Miten rohkeutta riitti valintaan?

– Hallituksessamme oli tuolloin asukas, joka tiesi, että Keski-Euroopassa oli käytetty moderneja saneerausmenetelmiä jo kauan. Hän myös osasi saksaa, joten hankimme tietoa aiheesta itse ja olimme sitten Poxyteciin yhteydessä. Timo Peltonen kävi myös hallituksen kokouksessa kertomassa meille menetelmästä, muistelee Rosenvall, joka toimi remontin toteutuksen aikaan hallituksen puheenjohtajana.

Aktiivinen hallitus hankki päätökselle niin hyvät perustiedot, että ylimääräisessä yhtiökokouksessa vain yksi osakas 35:sta oli hanketta vastaan. Isännöitsijän he olivat ottaneet mukaan asioiden valmisteluun siinä vaiheessa, kun hallitus oli vakuuttunut menetelmän valinnan kannattavuudesta.

Ajoissa asialla

– Meillä oli jo monta vuotta aikaisemmin tehtynä suunnitelmat ns. vanhanaikaisesta remontista, mutta jokin siinä meitä tökki. Monella oli tehty kylpyhuoneeseen ja keittiöön remontti, eikä kenelläkään ollut halua repiä rakenteita taas auki. Ja olisihan se maksanutkin huomattavasti enemmän. Vaikka muuten taloyhtiömme on hyvin hoidettu, ei meillä ollut kerättynä rahaa putkiremonttia varten.

Rosenvall on tyytyväinen myös siitä, että heidän talossaan oltiin ajoissa liikkeellä, jotta pinnoitusmenetelmää voitiin käyttää. Talo on rakennettu vuonna 1968.

– Yksi tamperelainen yhtiö ei tätä saanut, koska heidän putkensa olivat jo niin huonossa kunnossa, toteaa Rosenvall.

Kuninkaankatu 44:ssä tehtiin vielä sellainen päätös, että yhtiö korvasi vastuulleen kuuluvat asiat asukkaille, jotka halusivat tehdä asuntoonsa kylpyhuoneremontin. Heidän käyttöönsä hankittiin myös sopimusurakoitsija, jotta työn laatua pystyttiin valvomaan.

Osa asukkaista on remontin toteuttanut, mutta moni halusi pitää kylpyhuoneensa entisellään. Pinnoitusmenetelmän käyttö antoi asukkaille valinnan vapauden.

– Yhden asian tekisimme toisin, jos olisimme nyt teettämässä remonttia. Hankkisimme kaikille uudet hanat yhteishankintana. Se tulisi yhtiölle halvemmaksi ja siinä samassa se olisi hoitunut helpommin, pohtii Rosenvall.

Kaikki on toiminut niin kuin pitääkin

Talon remontista on kulunut sen verran vuosia, että mahdollisten vikojen olisi jo pitänyt ilmentyä.

– Olen odottanut, että tuleeko valituksia, mutta ei niitä ole tullut. Kyllä minä kehtaan kulkea rappukäytävässä ihan rauhassa, naurahtaa Rosenvall, joka on sittemmin jättänyt hallituksen vetovastuun nuoremmille osakkaille.

Remontin sujuvuudesta hänellä on pelkkiä hyviä muistoja. Tieto kulki ja vesihuolto pelasi niinä päivinä, kun yksi talon viidestä vesilinjastosta oli kerrallaan suljettuna. Talossa pelasi myös sopivassa määrin naapuriapu.

– Meillä oli muutenkin hyvä henki hallituksessa. Se auttoi paljon asioiden hoitamisessa, vakuuttaa Rosenvall.

badge

Yhteystiedot

Poxytec Oy
PL 25
FI-00981 Helsinki, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 050 321 5136

Y-tunnus: FI19450319

Rekisteriseloste
Evästeet verkkosivuilla

Poxytec Oy

Vuodesta 2005 lähtien olemme kehittäneet moderneja saneeraustekniikoita suomalaisiin olosuhteisiin sopivaksi. Kokemuksesta jo tiedämme, minkälaisiin kohteisiin menetelmät Suomessa sopivat.

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa teidän tapauksessanne. 

Ota yhteyttä